Βιοψία Δερματος

Η βιοψία δέρματος είναι μια εξέταση η οποία βοηθάει το Δερματολόγο να επιβεβαιώσει τη σωστή διάγνωση, όταν η κλινική εικόνα είναι άτυπη ή μη αντιπροσωπευτική. Κατά τη διαδικασία της βιοψίας λαμβάνεται ένα μικρό τεμαχίδιο δέρματος με σκοπό να εξεταστεί εργαστηριακά (ιστοπαθολογική εξέταση).

Πριν την πραγματοποίηση της βιοψίας, θα πρέπει να ενημερώστε τη Δερματολόγο σας εάν:

  • Λαμβάνετε Ασπιρίνη ή Αντιπηκτική Αγωγή
  • Έχετε γνωστή αλλεργία σε τοπικά αναισθητικά φάρμακα (πχ. Ξυλοκαϊνη)
  • Πάσχετε από διαταραχές πηκτικότητας του αίματος
  • Έχετε οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας
     

Η διαδικασία λήψης της βιοψίας είναι απλή και πραγματοποιείται στο Δερματολογικό Ιατρείο. Αρχικά χορηγείται τοπική αναισθησία στο σημείο απ’ όπου θα ληφθεί το δείγμα. Η περιοχή μουδιάζει και στη συνέχεια η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη.

Το δείγμα δέρματος διατέμνεται με ειδικό εργαλείο (punch) το οποίο φέρει μικρή κυκλική κοφτερή άκρη διαμέτρου 1 έως 6 χιλιοστά. Στη συνέχεια, αφού αφαιρεθεί το δείγμα, τοποθετούνται γάζες με ειδικό αιμοστατικό φάρμακο ή ένα ράμμα για τον έλεγχο της αιμορραγίας. Τέλος, η περιοχή καλύπτεται με επίδεσμο, ο οποίος αφαιρείται σε μια εβδομάδα περίπου. Το δείγμα αποστέλλεται μέσα σε ειδικό βαζάκι με συντηρητικό υγρό στο εργαστήριο για εξέταση από ειδικό ιατρό Παθολογοανατόμο.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση