Ψωρίαση

Είναι μια συχνή χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού. Η πιο συνηθισμένη είναι η κατά πλάκας ψωρίαση (κοινή ψωρίαση), η οποία εμφανίζεται στο 80% περίπου όλων των ασθενών με ψωρίαση. Άλλες μορφές ψωρίασης είναι: η σταγονοειδής, η ερυθροδερμική, η φλυκταινώδης.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Σκληροδερμία

Η σκληροδερμία είναι μια αυτοάνοση νόσος του συνδετικού ιστού που χαρακτηρίζεται από την πάχυνση του δέρματος, τον σχηματισμό ουλών, τη νόσο των αιμοφόρων αγγείων και από διάφορους βαθμούς φλεγμονής, οι οποίες σχετίζονται με ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι αυτοάνοσες ασθένειες συμβαίνουν όταν οι ιστοί του σώματος δέχοναι επίθεση από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα στου ατόμου. Η σκληροδερμία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ουλώδους ιστού (ίνωση) στο δέρμα και, ενδεχομένως, στα όργανα του σώματος.

Ως ασθένεια, ταξινομείται ως περιορισμένη ή γενικευμένη (συστηματική). Η συστηματική σκλήρυνση διαιρείται περαιτέρω σε περιορισμένη και διάχυτη με βάση το βαθμό που έχει επεκταθεί στο δέρμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ροδόχρους Πιτυρίαση

Τι είναι;

Η Ροδόχρους πιτυρίαση είναι ένα συχνό καλοήθες συνήθως ασυπτωματικό χαρακτηριστικό εξάνθημα του δέρματος, μερικές φορές ιογενούς αιτιολογίας. Συνήθως περιορίζεται στον κορμό και πρωτοεμφανίζεται ως μια μονήρης αρυθρή πλάκα ωοειδούς σχήματος, γνωστή ως  ¨Μητρική πλάκα¨ενώ μετά απο μία εβδομάδα εμφανίζονται και άλλες όμοιες μικρότερες πλάκες. Η Ροδόχρους πιτυρίαση υποχωρεί αυτόματα μέσα σε ένα με δύο μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ροδόχρους ακμή

Τι είναι η ροδόχρους ακμή;

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος χαρακτηριζόμενη από επίμονο ερύθημα των κυρτών επιφανειών του προσώπου. Συχνότερα προσβάλλονται οι παρειές και η μύτη, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και στο πηγούνι ή το μέτωπο. Η ροδόχρους ακμή συνήθως προσβάλλει ενήλικες άνδρες και γυναίκες, μετά την ηλικία των 30 ετών, ενώ τα ποσοστά είναι υψηλότερα μεταξύ των γυναικών και οι άνδρες τις περισσότερες φορές εμφανίζουν πιο βαριάς μορφής νόσο.H ταξινόμηση της ροδόχρου ακμής γίνεται βάσει της σοβαρότητας και η εξέλιξή της περιλαμβάνει διάφορα κλινικά στάδια. Παρά το γεγονός ότι οι παθογενετικοί μηχανισμοί της ροδόχρου ακμής δεν είναι γνωστοί έχουν προταθεί διάφοροι αιτιολογικοί παράγοντες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Πυογόνο Κοκκίωμα

Το πυογόνο κοκκίωμα,  ή όγκος της κύησης ή κοκκίωμα της κύησης ή φατνιακό όγκωμα της γνάθου εμφανίζεται τόσο στους βλεννογόνους όσο  και στο δέρμα, ως υπερανάπτυξη λόγω ερεθισμού, φυσικού τραύματος ή ορμονολογικών παραγόντων.

Συχνά, παρατηρείται στα ούλα, στο δέρμα και στο ρινικό διάφραγμα, και επίσης, στο μηρό.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ποικιλοχρους Πιτυριαση

Η ποικιλόχρους πιτυρίαση είναι μια μη φλεγμονώδης επιφανειακή μυκητίαση του δέρματος που εκδηλώνεται κυρίως σε νεαρά άτομα και εφήβους και των δύο φύλων.
Οφείλεται στο λιπόφιλο σαπροφυτικό μύκητα Malassezia furfur που συναντάται στη χλωρίδα της επιδερμίδας και προσβάλλει επιλεκτικά το θώρακα και την πλάτη και πιο σπάνια το λαιμό, τα μπράτσα και το πρόσωπο.
Τα χαρακτηριστικά της είναι καφεγαλακτόχροες ή καφέ κηλίδες ποικίλου μεγέθους, που αφήνουν μεταξύ τους ανοιχτόχρωμες, αποχρωματισμένες ζώνες μετά την έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Πανάδες ή μέλασμα

Οι πανάδες ή μέλασμα είναι αλλαγές στο χρώμα του δέρματος του προσώπου, αλλά και της περιοχής του λαιμού, των χεριών και των άκρων γενικότερα. Το μέλασμα απαντάται συχνότερα σε γυναίκες με σκούρα επιδερμίδα.
Το μέλασμα έχει ελαφρά καφέ απόχρωση και επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Δεν είναι σαφώς καθορισμένο, ενώ απαντάται στο μέτωπο, στη μύτη, τα χέρια, στο λαιμό και στο σαγόνι. Το μέλασμα είναι μία επίμονη δερματική δυσχρωμία που επιδεινώνεται με τον έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Η μυρμηγκιά ή μυρμηκία είναι ένα ακίνδυνο εξόγκωμα στο δέρμα. Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων, όπως το κολύμπι και η κατασκήνωση.

Εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια, αλλά ενδέχεται να αναπτυχθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Οι συνηθισμένες μυρμηγκιές μοιάζουν κάπως με κουνουπίδι. Το 50% περίπου των μυρμηγκιών εξαφανίζεται μέσα σε δύο χρόνια χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές και προκείμενου να εμποδίσετε την εξάπλωσή τους, θα πρέπει να τις αντιμετωπίζετε αμέσως και να αποφεύγετε την άμεση επαφή του δέρματος με άλλες μυρμηγκιές. Συχνά, οι μυρμηγκιές επανεμφανίζονται και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν δεν λαμβάνετε αυτές τις προφυλάξεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Λεύκη

Η νόσος του φωτός. Πρόκειται γι’ αυτές τις λευκές κηλίδες που, έτσι και εμφανίζουν στο δέρμα, προκαλούν ακόμα και πανικό. Η λευκή δεν μεταδίδεται και αντιμετωπίζεται με κατάλληλη θεραπευτική αγωγή που συνιστά ο δερματολόγος.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΚΡΥΟΠΗΞΙΑ

Η κρυοπηξία ή κρυοχειρουργική είναι μία μέθοδος αντιμετώπισης  βλαβών του δέρματος μέσω της ψύξης των ιστών. Είναι μία αποτελεσματική, ασφαλής, προσιτή και καλά ανεκτή θεραπεία.

Ως ψυκτικό μέσον χρησιμοποιείται συνήθως το υγρό άζωτο το οποίο έχει θερμοκρασία μείων 196 βαθμούς κελσίου. Το υγρό άζωτο εφαρμόζεται στο δέρμα με τη βοήθεια ειδικού ψεκαστικού μηχανήματος, ή με απευθείας επάλειψη με βαμβακοφόρο στυλεό. Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται καταστρέφει τοπικά τα κύτταρα, οδηγώντας στη εξάλειψη των ανεπιθύμητων δερματικών βλαβών. Ακολουθεί τοπικός ερεθισμός του δέρματος για περίπου μία εβδομάδα, λόγω της φλεγμονώδους αντίδρασης που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της θεραπείας. Στη συνέχεις το δέρμα επουλώνεται φυσιολογικά. Η συχνότερη παρενέργεια της κρυοθεραπείας είναι η ενδεχόμενη παροδική τοπική υποχρωμία στην περιοχή της θεραπείας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κνίδωση

Ορισμός

Πρόκειται για μια αντίδραση του δέρματος σε διάφορα αίτια. Διακρίνεται σε οξεία (διάρκειας μικρότερης των 6 εβδομάδων) και χρόνια (διάρκειας μεγαλύτερης των 6 εβδομάδων ).  Η κνίδωση (αλλεργία) μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας.  

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Θυλακίτιδα

Η θυλακίτιδα είναι η φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και κατ΄ επέκταση του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή.
Η μόλυνση εμποδίζει την τρίχα να αναπτυχθεί φυσιολογικά με αποτέλεσμα αντί να ανεβαίνει προς την επιφάνεια της επιδερμίδας να γυρίζει προς τα μέσα.
Εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά, εφήβους και γενικότερα σε νεαρά άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η ροδόχρους νόσος

Η ροδόχρους νόσος ή Rosacea είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος του προσώπου που χαρακτηρίζεται από παροδικό ερύθημα και τηλαγγειεκτασία και επηρεάζει διάφορους τύπους δέρματος.
Διακρίνονται τέσσερις υπότυποι της ροδόχρου νόσου και κάθε υπότυπος μπορεί να εξελιχθεί σε στάδια αυξανόμενης βαρύτητας. Ωστόσο, στην κλινική πρακτική, οι ασθενείς συχνά παρουσιάζουν μια σειρά από συμπτώματα που περιλαμβάνουν περισσότερους από έναν από αυτούς τους υποτύπους.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

  • 1
  • 2

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση