Σύφιλη κ.α

Η σύφιλη είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται συνήθως από την σεξουαλικη επαφή. Συνήθως τα συμπτώματα παρατηρούνται στα γεννητικά όργανα και σπανιότερα σε αλλά σημεία του σώματος. Διακρίνεται σε τρία στάδια: πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής ενώ εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες παρά σε γυναίκες. Θεραπεύεται με τη χρήση αντιβιοτικών στα πρώτα στάδια ενώ, αν δεν αναζητηθεί η κατάλληλη θεραπεία, για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες όπως τύφλωση, καρδιοπάθειες κ.α.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Σκληροατροφικός λειχήνας

Σκληροατροφικός λειχήνας είναι νόσος η οποία είναι αδιευκρίνιστης αιτιολογίας και εκδηλώνεται στον άνδρα με εντόπιση την ακροποσθία (πετσάκι) του πέους. Κατά την κλινική εμφάνιση του σκληροατροφικού λειχήνα στην ακροποσθία του πέους δημιουργείται σύσφιξη,ρωγμές και φλεγμονή. Η σύσφιξη η οποία δημιουργείται προκαλεί συνήθως φιμωτικό δακτύλιο στο πέος (φίμωση) και μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργηθούν βαλανοποσθικές συμφύσεις. Οι απόψεις για την συσχέτιση του σκληροατροφικού λειχήνα και της κακοήθειας διίστανται.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι το σύμπτωμα οξείας ιογενούς πάθησης που οφείλεται σε ιούς της οικογένειας των ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses-HPV). Πρόκειται για ογκίδια, πολύ μικρά στο μέγεθος με ανώμαλη επιφάνεια, που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα. Μπορούν να γίνουν αντιληπτά με γυμνό μάτι αλλά και μέσω της αφής. Μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής, ακόμα και αν δεν είναι ολοκληρωμένη. Πιο σπάνια μεταδίδονται με το στοματικό σεξ ενώ μπορεί να μεταφερθούν και από την μητέρα στο μωρό κατα τη διάρκεια φυσιολογικού τοκετού.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κολπίτιδα

Πρόκειται για μικροβιακή λοίμωξη ή φλεγμονή που διαταράσσει την ισορροπία του pH στον κόλπο της γυναίκας λόγω ιών, βακτηρίων, τριχομονάδων, χλαμυδίων κ.α. Οι τρεις συχνότερες παθήσεις είναι η βακτηριδιακή κολπίτιδα, η τριχομοναδική κολπίτιδα και η μυκητίαση (καντιτίαση). Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι ο ερεθισμός και ο κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή, ο πόνος ή το τσούξιμο κατά την ούρηση καθώς και οι λευκές παχύρευστες εκκρίσεις με οσμή. Η διάγνωση γίνεται ύστερα από γυναικολογική εξέταση.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ιογενείς Λοιμώξεις -Ιός HPV

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) είναι ένας ιός που περιέχει DNA στο γεννητικό του υλικό και τα κύτταρα του ανθρώπου αποτελούν τον ξενιστή τους. Υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικοί τύποι HPV. Οι τύποι 16 και 18 είναι οι συνηθέστεροι και ευθύνονται για το 75% περίπου των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Ο ιός είναι ασυμπτωματικός και δεν είναι εύκολα αντιληπτός από την/τον ασθενή. Ο ιός μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής ενώ οι άνδρες φαίνεται ότι είναι οι φορείς της λοίμωξης, δηλ αυτοί που θα μεταφέρουν και θα διαδώσουν τον ιό HPV. Στην πιο σπάνια περίπτωση που θα νοσήσουν μπορεί να αναπτύξουν καρκίνο του πρωκτού ή καρκίνο του πέους.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Έρπης των γεννητικών οργάνων

Πρόκειται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος που προκαλείται από τον οι HSV (Herpes Simplex Virus) τύπου 1 και 2. Ο ιός αυτός μένει για πάντα στον οργανισμό και έχει την ικανότητα να ενεργοποιείται συνεχώς, συνήθως όταν πέφτει η άμυνα του οργανισμού. Ο ιός εμφανίζεται σε μεγαλύτερα ποσοστά στον γυναικείο πληθυσμό. Αρχικά εμφανίζονται φουσκάλες πάνω στα γεννητικά όργανα ή στην περιοχή του πρωκτού που εξελίσσονται σε τοπικά έλκη του δέρματος, με πόνο και κνησμό. Δεν υπάρχει θεραπεία για οριστική απαλλαγή από τον ιο, παρά μόνο φάρμακα τα οποία μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια και τη συχνότητα εμφάνισης του HSV.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Γονόρροια

Η γονόρροια ή Βλενόρροια όπως είναι επίσης γνωστή, είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται δια μέσου της σεξουαλικής επαφής. Με μεγαλύτερη συχνότητα στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, η πάθηση δεν έχει συμπτώματα για τις επόμενες 10 μέρες από την προσβολή από το μικρόβιο. Στους άνδρες μπορεί να παρουσιαστεί πόνος κατα την ούρηση και από την ουρήθρα μπορεί να εξέλθουν πτώσεις εκκρίσεις. Αν δεν αναζητηθεί άμεσα η κατάλληλη θεραπεία, η γονόρροια μπορεί να επεκταθεί και να προκαλέσει επιδιδυμίτιτδα ή ενδοπυελική μόλυνση  σε αλλά σημεία του σώματος.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση