MESO

Η μεσοθεραπεία είναι η τεχνική με την οποία χορηγούμε ποικιλία φαρμακευτικών (αντιγηραντικών, λιπολυτικών κ.α.) και μη ουσιών (αυξητικών παραγόντων που λαμβάνονται από το ίδιο το αίμα του ασθενούς) με τη μορφή μικροενέσεων κάτω από την επιδερμίδα (μεσόδερμα ή/και λιπώδη ιστό). Η θεραπεία αυτή ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor και έκτοτε εφαρμόζεται ευρέως στην αισθητική ιατρική αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Τελευταία έχει τύχει μεγάλης απήχησης διότι συνδυάζει καλό αποτέλεσμα με μικρό χρόνο αποθεραπείας. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται ως προληπτικό και θεραπευτικό μέσο σε αρκετές παθήσεις. Ο ορθός συνδυασμός της με άλλες μεθόδους (botox, λέιζερ, υαλουρονικό οξύ, peeling) εχει συνεργικό ρόλο και ενισχύει το αποτέλεσμα.
Εφαρμογές στην περιοχή του προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και χεριών (Mesolift, Mesoglow)

Η μεσοθεραπεία αποτελεί ένα καλό όπλο είτε για την πρόληψη της γήρανσης σε νεαρές ηλικίες είτε για την καταπολέμησή της. Στο πρόσωπο χρησιμοποιούνται ουσίες όπως πολυβιταμινούχα σκευάσματα και υαλουρονικό οξύ τα οποία προσφέρουν αντιγήρανση, ενυδάτωση, σύσφιξη και ανάπλαση του κολλαγόνου.

Συνήθεις ενδείξεις αποτελούν:

-  το θαμπό, αφυδατωμένο και χαλαρό δέρμα

-  η ήπια ρυτίδωση και η όψη «πλακόστρωτου»

Ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να διαφοροποιήσει το μίγμα που χρησιμοποιεί και να το προσαρμόσει στις ανάγκες και στις προσδοκίες του ασθενούς (πχ. στο αφυδατωμένο και κιτρινωπό δέρμα ενός ασθενούς που καπνίζει επιλέγουμε πιο βαθιά ενυδάτωση και αντιοξείδωση ενώ στο άτονο και χαλαρωμένο δέρμα προτιμόνται συσφικτικοί παράγοντες).

Εφαρμογές στην περιοχή του σώματος

Με τη μεσοθεραπεία μπορούμε να καταπολεμήσουμε:

-  την κυτταρίτιδα (Mesosculpt) Η κυτταρίτιδα είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες. Πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που αντιμετωπίζεται πάντα συνδυάζοντας σωστή διατροφή με φυσική άσκηση και ιατρική παρέμβαση. Η μεσοθεραπεία επιτυγχάνει την αναδιαμόρφωση του λιπώδους ιστού και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας.Η επιλογή των φαρμακευτικών μειγμάτων καθορίζεται από τον τύπο της κυτταρίτιδας. Σημείωση: Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι απαραίτητος ο συνδυασμός διατροφής ,άσκησης και ενίοτε χρήσης κολάν συμπίεσης.Ακόμη , η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί με αναγνωρισμένες ιατρικές συσκευές (LPG, Velashape, Triactive) για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

-  το τοπικό πάχος (κοιλιά, μπράτσα, γλουτοί, πόδια) Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται και για τη σμίλευση περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τοπικού πάχους. Η μέθοδος αυτή στοχεύει τους υποδοχείς των λιποκυττάρων όπου γίνεται η παραγωγή και η απώλεια λίπους. Σε καμιά περίπτωση η μεσοθεραπεία δεν υπόσχεται αποτελέσματα εφάμιλλα της λιπαναρρόφησης. Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία η προθεραπευτική εκτίμηση και συζήτηση, με τον ιατρό, των προσδοκιών του ασθενούς.

-  τη χαλάρωση του δέρματος Συνήθως χρησιμοποιείται ως επικουρική μέθοδος της τόνωσης του κολαγόννου. Οι συνεδρίες προγραμματίζοντας συνήθως στο μεσοδιάστημα των εφαρμογών των θεραπειών με λέιζερ.

Εφαρμογές στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής

Η μεσοθεραπεία στην περιοχή αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της κυκλοφορίας του τριχικού θυλάκου και στη χορήγηση ενισχυτικών ουσιών που αναζωογονούν την τρίχα. Ενδείξεις είναι η εποχιακή τριχόπτωση ή η απώλεια μαλλιών που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως αναιμία, θυρεοειδοπάθεια, στρες κτλ. αλλα και η γενετική τριχόπτωση. Και εδώ όμως, ο ρόλος της είναι επικουρικός των τοπικών ή από το στόμα θεραπειών.

Πότε θα δω αποτέλεσμα;

Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες για ένα εμφανές αποτέλεσμα αν και μερικοί ασθενείς αναφέρουν βελτίωση από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δράση της μεσοθεραπείας είναι παροδική και πλήρως αναστρέψιμη. Επισής, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα απαιτείται συντήρηση ανάλογα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση