ΒΟΤΟΧ

Τί ειναί το ΒΟΤΟΧ και η δράση του

Το ΒΟΤΟΧ είναι η πίο διαδεδομένη και αποτελεσματική μέθοδος αντιγύρανσης.Πρόκειται για ενέσιμη , μη επεμβατική θεραπεία αισθητικής για την βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.


Στήν αγορά κυκλοφορεί με τα εμπορικά ονόματα Βοtox, Dysport, Vistabel και η εφαρμογή της θεραπειάς ξεπερνάει ετησίως τα 10 εκατομμύρια.Πέρα απο τα θεαματικά αποτελέσματα που συνανατάμε σε ελάχιστο χρόνο εφαρμογής η θεραπεία εφαρμόζεται επίσης σε περιπτώσεις όπως:

1)υπερδρωσία  παλαμών  και  πελμάτων

2)υπερδρωσία  μασχαλών

3)βλεφαροσπασμό

4)ραιβόκρανο καθώς και σε ορισμένους τύπους ημικρανίας.
Ως δράση, η βοτουλινική τοξίνη ενεργεί στους μιμικούς μύες , οι οποιοι προκαλούν τιε εκφράσεις μας,χαλαρώνοντας τους.ΔΕν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, καθως η δράση στους μύες ειναι τοπική και προσωρινή και η ορθή χρήσης του μειώνει απλα την κινητικότητα τους.Το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται εντός 2 εβδομάδων προκαλ'ωντας σβήσιμο των ρυτίδων.

Σημεία εφαρμογής

Το Botox ως θεραπεία συνιστάται για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου μας, αυτών δηλαδή που σχηματίζονται απο τις εκφράσεις μας και προκαλούνται απο τους μιμικούς μύες όταν αυτοί συσπώνται. Αυτλες βρίσκονται:
      

  • Στο μέτπο
  • Στο μεσόφρυο
  • Γύρω απο τα μάτια (πόδι χήνας)
  • Γύρω από το στόμα (καπνιστές)
  • Στα πλάγια της μύτης (bunny lines)
  • Στο λαιμό και το μπόυστο
  • Παράλληλα μπορεί να επιτευχθεί ανύψωση της γωνίας των φρυδιών κατα 2-3 cm, δημιουργώντας μια κεκούραστη και νεότερη όψη του προσώπου.

Σε ποια ηλικία μπορούε να ξεκινήσουμε τη θεραπεία Botox;

Η δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες ,οπως είναι η ηλικία , η ποιότητα του δέρματος, η διάπλαση των μυών στο πρόσωπο καθως και σε καποιους εξωγενης όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η φύση της εργασίας και η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.Η προληπτική θεραπεία ειναι ο ασφαλέστερος τρόπος για μια νεανική εμφάνιση και η εφαρμογή του Βοtox συστήνεται οταν εμφανιστούν τα πρωτα δείγματα έντονης και ακούσιας κινητικότητας των μυών που προκαλλόυν τις ρυτίδες.Στοχεύειστην εξαφάνιση των ήδη υπάρχουσων ρυτιδών καθως και στο να εμποδίσει στην τη δημιουργία νεων.

Τρόπος Εφαρμογής

Πρόκειται για μια σύντομη και ανώδυνη διαδικασία οπου δεν απαιτείται προετοιμασία και εξειδικεθμένος Ιατρός.Ουσιαστικά ο τελευταίος σχεδιάζει το πρόσωπο και εφαρμόζει το Botox στα σημείαπου κρίνει απαραίτητα με τσιμπήματασ συγκεκριμένης δοσολογίας , χρησιμοποιώντας λεπτή βελόνα.Μετα από 2 εβδομάδες περίπου ο ασθενής επανεξετάζεται σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματική εγχυση, αν η δράση δεν είναι ικανοποιητική σε ορισμένα σημεία.

Συχνότητα

Η δράση της θεραπειάς Βοtox ειναι προσωρινή και μπορεί να διαρκέσει απο 4-7 μήνες.Η ιδανική εφαρμογή ειναι 2-3 φορές το χρόνο ωστε να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα του.Στην περίπτωση υπερδρωσίας παλαμών, μασχαλών και πέλματος, το διάστημα κυμαίνεται απο 7-10 μήνες.

Οδηγίες μετά τη Θεραπεία

Ο ασθενής θα πρέπει μετα τη θεραπεία να μη ξαπλώσει για 4 ώρες, να μη σκυψει η σηκώσει βάρος κατα τη διάρκεια της ημέρας και να μη πιέσει η τρίψει τη περιοχή.Θα πρέπει επίσης να αποφύγει την αυξημένη θερμοκρασία στο πρόσωπο (π.χ σεσουάρ μαλλιών,καυτό νερο ,σάουνα κλπ)

Παρενέργειες

Δεν υπάρχει μόνιμη παρενέργεια , καθως η δράση του φαρμάκου ειναι πλήρης αναστρέψιμη. Τυχόν ανεπιθύμητες ενεργργειες- παρενέργειες είναι ήπιες και περιλαμωάνουν εκχυμώσεις στα σημεία της ένεσης ,αόσθημα βάροθς, καθως και πονοκέφαλο απο τα τσι,πήματα.¨Οταν δεν είναι ειδικεθμένος ο ιατρός που εφαρμόζει την βοτουλινική τοξίνη είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές , όπως ασυμμετρία στο πρόσωπο , πτώση βλεφάρου , εξώφθαλμο, αλλεργική αντίδραση η υποθεραπεία.

Αντενδείξεις-Πότε δεν κάνουμε Botox

Δεν υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις απο το φάρμακο απο τη στιγμή που είναι αμελητέα η συστηματικη απορρόφηση απο τον οργανισμό .Για το λόγο αυτό η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη αγωγή χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.Η θεραπεία αποφεύγεται σε ασθενείς με μυοπάθειες , καθως και προληπτικά στις εγκύους και στη περίοδο επιλοχίας.

Κόστος Θεραπείας

Το κόστος της θεραπείας διαφέρει απο ασθενή σε ασθενή , καθως η δοσολογία εξατομικεύεται στον κάθε ενα ,άρα μιλάμε για διαφορετική ποσότητα φαρμάκου. Ο ειδικά εκπαιδευμέος ιατρός θα ορίσει το κόστος της θεραπείας ύστερα απο εξατομικεθμένη διάγνωση.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση