Η ροδόχρους νόσος

Η ροδόχρους νόσος ή Rosacea είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος του προσώπου που χαρακτηρίζεται από παροδικό ερύθημα και τηλαγγειεκτασία και επηρεάζει διάφορους τύπους δέρματος.
Διακρίνονται τέσσερις υπότυποι της ροδόχρου νόσου και κάθε υπότυπος μπορεί να εξελιχθεί σε στάδια αυξανόμενης βαρύτητας. Ωστόσο, στην κλινική πρακτική, οι ασθενείς συχνά παρουσιάζουν μια σειρά από συμπτώματα που περιλαμβάνουν περισσότερους από έναν από αυτούς τους υποτύπους.

Η αιτία της ροδόχρου νόσου είναι άγνωστη, αλλά οι ασθενείς διακρίνουν μια σειρά από παράγοντες ενεργοποίησης που μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση της ερυθρότητας του δέρματος.Συνιστάται έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της ροδόχρου νόσου.

Καθορισμός της ερυθρότητας του δέρματος του προσώπου

Η ροδόχρους νόσος είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος του προσώπου που χαρακτηρίζεται από παροδικό ερύθημα και τηλαγγειεκτασία στο κεντρικό τμήμα του προσώπου. Η ροδόχρους νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος και είναι πιο συχνή σε ασθενείς ηλικίας μεταξύ 30 και 50 ετών.

Επιπτώσεις της ερυθρότητας του προσώπου

Η ροδόχρους νόσος μπορεί να εμφανιστεί ως παροδική ερυθρότητα στα μάγουλα, τη μύτη, το πηγούνι ή το μέτωπο. Τα άτομα που πάσχουν από τη ροδόχρου νόσο μπορεί συχνά να έχουν αίσθηση ξένου σώματος ή καύσου στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, η ερυθρότητα τείνει να εγκαθίσταται, ενώ πιθανώς να εμφανιστούν αιμοφόρα αγγεία. Συχνά εμφανίζονται βλατίδες και φλύκταινες, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις, η μύτη μπορεί να πρηστεί και να διογκωθεί λόγω της περίσσειας ιστών.
Τα ξαφνικά επεισόδια εκδήλωσης ερυθήματος και η επίμονη ερυθρότητα έχουν σημαντικές αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στους ασθενείς. Οι ασθενείς συχνά παρουσιάζουν μια σειρά από συμπτώματα που περιλαμβάνουν περισσότερους από έναν από αυτούς τους υποτύπους. Αν και αυτή η κατηγοριοποίηση κατά υποτύπους δεν μπορεί να θεωρηθεί εφαρμόσιμη σε όλες τις περιπτώσεις, το ερύθημα του προσώπου είναι ένας κοινός παρονομαστής που συχνά παρατηρείται στη ροδόχρου νόσο.
Ενώ η ροδόχρους νόσος μπορεί ή δεν μπορεί να εξελιχθεί από τον έναν υπότυπο στον άλλο, κάθε επιμέρους σημείο ή σύμπτωμα μπορεί να εξελιχθεί σε βαρύτητα από ήπιο έως μέτριο έως σοβαρό. Ως εκ τούτου συνιστάται έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Παράγοντες ενεργοποίησης της ροδόχρου νόσου

Η αιτία της ροδόχρου νόσου είναι άγνωστη, αλλά σε ορισμένους τύπους του δέρματος, η ερυθρότητα και το παροδικό ερύθημα είναι κληρονομικά χαρακτηριστικά.

Με βάση τις έρευνες των πασχόντων, οι ακόλουθοι παράγοντες μπορεί να επιδεινώσουν την ερυθρότητα του δέρματος:

  • Ήλιος
  • Πικάντικα φαγητά
  • Αλκοόλ
  • Ζεστά ροφήματα
  • Υπερβολικές θερμοκρασίες
  • Μπάνιο με ζεστό νερό
  • Έντονη σωματική δραστηριότητα
  • Συναισθηματικό στρες

Συγκεκριμένα καλλυντικά ή προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Η τήρηση ημερολογίου και η καταγραφή των επεισοδίων παροδικού ερυθήματος μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση των παραγόντων που επιδεινώνουν την κατάσταση του ατόμου. Η χρήση των πληροφοριών αυτών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της επιδείνωσης της κατάστασης.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Κλινική

Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό χώρο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες, είτε στο επίπεδο της υγείας σας είτε στο επίπεδο της ομορφιάς σας.

Follow us

αναζήτηση